Piure de cartofi foarte pufos

de kamy in Aperitive / Garnituri, 26 Mai 2011 | 27809 vizualizari

 

Cand am rabdare asa il fac.Se topeste in gura,cum se spune.

 

INGREDIENTE

  • cartofi
  • lapte
  • unt
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piure de cartofi foarte pufos:

Se fierb bine cartofi(musai albi si din aceeia vechi)in apa cu sare.Se scurg foarte bine,se zdrobesc dupa care se baga mixerul in ei.La inceput lucram cu treapta mica a mixerului...punem putin unt cat sa se mai omogenizeze cartofii(la 4 cartofi potriviti am pus 1 lg.unt)dupa care incepem sa adaugam lapte cald cate putin(f putin,ca uleiul la maioneza)Pe masura ce se inmoaie,trecem mixerul la treapta cea mai mare.Puteti pune in modul asta cat lapte doriti dar trebuie sa va inarmati cu rabdare si neaparat sa adaugati foare putin lapte o data.

O sa aveti parte de cel mai pufos piure pe care l-ati mancat vreodata.

Pofta buna!!!!

TIPS-URI

1

nu puneti mult sos peste el ca se va lasa.

2

daca il mancati langa ceva mai sec(cum ar fi...snitele,gratar)puteti adauga in piure putina nucsoara

3

eu la 4 cartofi potriviti,am pus 300 ml lapte si mai puteam pune dar Sabinei ii era tare foame

Daca ti-a placut reteta noastra "Piure de cartofi foarte pufos" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu piersici și Camembert - Gustul care te va cuceri

ieri la 17:53

Garnitură italienească de păstăi - Rapidă, gustoasă și aromată

ieri la 09:40

Tiramisu cu Oreo - Desertul delicios care te cucerește

pe 03.09 la 10:18

Tartă cu fructe de pădure - Pufoasă, dulce și aromată

pe 02.09 la 08:16

Tarta cu porumb si mozzarella

de Rocsi 9

pe 01.09 la 20:21

TOP
utilizatori

RODIMUR

2216 puncte

vasimur

1236 puncte

Rocsi

1201 puncte

Caty

111 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv placinta creata cu branza sarata