Pizza

de Miha in Pizza, 13 Oct 2012 | 4692 vizualizari

 

Daca e week-end facem pizzaaaa... :))

 

INGREDIENTE

  • Aluat pizza:
  • 1 lingurita drojdie uscata
  • 150 ml apa
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/2 lingurita zahar
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 linguri faina de secara
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • ~500 g faina alba
  • Pentru sos:
  • 1/2 conserva rosii in suc
  • 4 catei de usturoi
  • sare si piper
  • oregano
  • busuioc
  • Pentru umplutura:
  • sunca de curcan
  • pastrama de pui
  • bulgarasi de mozzarella
  • cascaval
  • telemea de vaca
  • oua de prepelita
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza:

Aluat:

Drojdia se amesteca cu zaharul si se dizolva cu putina apa calduta. Intr-un castron punem faina alba si cea de secara, sarea si uleiul. Adaugam drojdia dizolvata si restul de apa si framantam un aluat elastic. Se lasa la dospit in jur de jumatate de ora.

Sos:

Punem toate ingredientele in blender si mixam.  Punem sosul pe foc mic si dam cateva clocote, apoi dam deoparte si lasam la racit.

Umplutura:

Cantitatile sunt orientative, dupa cum va place. 

Aluatul se intinde pe masa infainata, intr-o foaie rotunda de cca 0.5 cm grosime. Transferam foaia in tava tapetata cu hartie de copt.

De jur imprejurul foii, pe margine, se presara jumatate din cantitatea de cascaval ras si telemeaua sfaramata. Se ruleaza apoi marginea formand o bordura.

Ungem blatul cu sos de rosii.

Am pastrat o parte din sos pentru pus deasupra in momentul servirii.

Punem sunca si pastrama, taiate dupa preferinta., bulgarasii de mozzarella si acoperim totul cu restul de cascaval ras.

Dam la cuptor la foc mediu, pana se rumeneste. Cu 10 minute inainte de a fi gata se scoate pizza din cuptor si se sparg deasupra ouale de prepelita. Eu am pus numai 4, dar merg si mai multe.

Se da din nou la cuptor pana ouale sunt facute si blatul rumenit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu merișoare - Rețeta simplă și delicioasă

la 09:37

Prăjitura cu foi și cremă caramel - Deliciul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 14:34

Chec cu afine și lapte condensat - Desertul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 11:12

Kebab la tavă - Rețeta rapidă și delicioasă care a cucerit internetul

pe 01.12 la 10:57

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]