Aveam prin frigider brănză de burduf, salam săsesc feliat, sana și ouă iar în cămară cartofi, ceapă, morcovi, ulei și făină... m-am gândit că s-ar potrivi pentru o „pizza altfel”! Poate fi o cină copioasă sau chiar un prânz. Din ingredientele de mai jos, au rezultat 4 porții generoase, de „pizza altfel”!
Pentru Pizza altfel, pe blat de cartofi - Reteta simpla si satioasa, am folosit urmatoarele ingrediente:
Cum se prepara Pizza altfel, pe blat de cartofi - Reteta simpla si satioasa
Pasul 1. Pregătim cuptorul. Preîncălzim cuptorul la 180 grade iar la cele pe gaz, pe o treaptă superioară.
Pasul 2. Pregătim legumelor. Curățăm legumele, ceapa, morcovul și cartofii și le spălăm bine. Ceapa o tăiem feliuțe subțiri iar morcovul și cartofii îi dăm prin răzătoarea mare. Sotăm ceapa până ce se înmoaie și devine ca sticla, vreo 2-3 minute, apoi adăugăm morcovul și cartofii și le călim împreună cam 5 minute, sau până ce se înmoaie puțin. Lăsăm legumele sotate să se răcească.
Pasul 3. Pregătim aluatul. Într-un bol batem ouăle împreună cu sana (sau iaurtul), după care încorporăm treptat făina, ca să nu se formeze cocoloașe! Eu am folosit un mixer pentru acest lucru.
Pasul 4. Pregătim compoziția pentru „pizza altfel”. Mixăm legumele sotate, cu aluatul, având grijă să omogenizăm bine compoziția. Tapetăm o tavă cu hârtie de copt și ungem bine cu ulei. Întindem compoziția în tavă, în strat uniform. Deasupra punem și feliile de salam.
Pasul 5. Punem tava în cuptor și coacem cam 30 minute, până ce „pizza altfel” prinde o crustă aurie. Scoatem tava afară, ornăm cu feliile de roșii și presărăm brânza, după care o punem din nou la cuptor și o ținem până ce brânza se topește și devine rumenă.
Pasul 6. Servim „pizza altfel” fierbinte, ornată cu pătrunjel verde, dacă ne place și eventual cu suc de roșii sau ketchup!
Încearcă și rețeta de Trigoane cu ciuperci și cașcaval, un aperitiv super gustos sau rețeta de Samosa cu pui.
Îți recomandăm să încerci și rețeta de Trigoane cu branza, foarte gustoase și bune.
Poftă bună!
1
Dacă doriți să îndepărtați excesul de amidom, țineți cartofii răzuiți, într-un bol cu apă rece, după care scurgeți apa și uscați-i într-un prosop de bucătărie.
2
Puteți folosi orice fel de brânză vă place și în cantitatea dorită.
3
Puteți folosi orice fel de salam vă place și în cantitatea dorită.
4
Serviți această „pizza altfel”, ornată cu pătrunjel verde tocat, dacă doriți!
5
La servit puteți suplimenta cu suc de roșii sau ketchup.
6
Folosiți, de preferință, sana sau iaurt natural.