Pizza cu carne tocata si oregano

de Rahela Velicu in Pizza, 22 Dec 2017 | 4032 vizualizari

 

Pizza asta este cea mai gustoasa pizza facuta acasa. Incercati si voi!
Reteta romaneasca.
 

 

INGREDIENTE

Ingrediente blat:

  • 550 g faina
  • 220 ml apa calduta
  • 20 g drojdie proaspata
  • 3 linguri de ulei
  • 1 lingurita de sare
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingura oregano

Ingrediente umplutura:

  • 800 g carne tocata
  • 2 ardei kapia sau grasi
  • 2 cepe
  • 100 g masline
  • 50 ml ulei
  • 50 ml vin rosu
  • 150 g cascaval
  • 3 linguri pasta de tomate
  • sare
  • busuioc
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza cu carne tocata si oregano:

Mai intai pregatim aluatul pentru blat. Dizolvam drojdia in apa calduta, adaugam uleiul si lingurita de sare si amestecam. Adaugam faina toata odata, sarea si incepem sa framantam aluatul. Daca este nevoie, mai adaugati 1 lingura de faina. Adaugam si oregano si framantam bine. Lasam la dospit 1 ora la loc calduros.

Carnea o punem impreuna cu uleiul pe foc pana cand se albeste, adaugam vinul, sarea si busuiocul si lasam la fiert pentru 25-30 de min, sau pana cand se evapora tot vinul. Carnea trebuie sa fie cat mai slaba.

Ungem tava cu ulei si intindem aluatul dospit cu mana direct in tava. Intepam cu furculita, ungem cu pasta de tomate, adaugam carnea calita, ardeiul, ceapa taiata julienne, maslinele si dam la cuptorul preincalzit la 200 de grade C, pentru 20 de min.

Scoatem tava, adaugam cascavalul dat pe razatoarea mica si dam din nou la cuptor pentru inca 10 min.

TIPS-URI

1

Aluatul este suficient pentru 1 pizza mare facuta in tava de la aragaz.

2

Aluatul se intinde direct in tava de pizza.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu carne tocata si oregano" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftele de pui la cuptor în stil turcesc - Super rapide, aromate și delicioase

ieri la 10:34

Tartă cu cremă de lămâie și lapte condensat - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 22.10 la 11:19

Tarta cu foitaj și prune - Desertul rapid și delicios

pe 21.10 la 11:11

Porloș cu mere, rețetă ardelenească

de RODIMUR 8

pe 21.10 la 02:56

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]