Pizza cu masline kalamata, verzi si negre, salam banatean, fasole rosie si cascaval.
Se dizolva drojdia in putina apa calduta, se adauga zaharul si putina faina, amestecand pana se obtine o pasta, apoi se adauga treptat uleiul de masline, sare, oregano, restul de apa si faina cat cuprinde. Se amesteca bine si se framanta pana se obtine un aluat pufos, dar suficient de consistent pentru a fi intins. Se acopera cu folie alimentara si se lasa la dospit o jumatate de ora
Se intinde aluatul pe masa presarata cu faina. Se transfera in tava, se decupeaza si se da deoparte aluatul in plus.
Se unge cu suc de rosii sau ketchup, apoi se orneaza cu salam banatean, masline variate, fasole rosie, ardei gras si cascaval ras.
Se da la cuptor la foc mediu pentru aprox 35 de minute sau pana se rumeneste.
Pofta Buna!
Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2017/05/pizza-cu-masline-salam-banatean-si.html
1
Eu intind aluatul in strat potrivit de gros, astfel iese mai pufoasa. Aluatul care ramane il dau la frigider si pregatesc a doua zi altceva.