Blat :
Umplutura:
Se prepara aluatul pentru blat : se amesteca intr-un castron toate ingredientele si se framanta un aluat care nu se mai lipeste de mana. Daca mai e nevoie se mai adauga putina faina. I se da forma de bila si se lasa la crescut la loc caldut pana pregatim ingredientele pentru umplutura.
Mortadella si sunculita taraneasca se taie fasii mai mari, maslinele se taie marunt, ciupercile se lasa intregi daca sunt mici, daca nu....se taie, iar cascavalul se da pe razatoarea cu ochiuri mici.
In tava mare de cuptor tapetata cu hartie de copt se pune aluatul intins in foaie rotunda, se unge cu ulei si pasta de tomate,se pune un strat de cascaval ras, se presara deasupra ierburi aromate, se pun fasiile de mezel, maslinele, ciupercutele, iar cascaval ras si deasupra se sparg cu grija ouale. Se da tava la cuptor pana ce ouale s-au inchegat.
1
E buna si pentru micul dejun.