Pizza cu prosciutto crudo si anghinare

de - Andreea - in Pizza, 9 Oct 2013 | 9300 vizualizari

 

In Italia se numesc carciofi ...la noi am inteles ca le zice anghinare...Mie mi-a placut combinatia cu prosciutto crudo !!!

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina tip ''0''
  • 250 ml apa
  • 1 cub drojdie
  • un varf sare
  • 4 linguri ulei masline
  • suc de rosii
  • 150 gr prosciutto crudo
  • 100 gr anghinare in otet
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza cu prosciutto crudo si anghinare:

Punem faina intr-un bol si o amestecam cu drojdia dizolvata in prealabil in apa calda cu un varf de sare.

Adaugam uleiul si framantam pana ce aluatul va deveni elastic si nelipicios.

Acoperim bolul si lasam la dospit pana ce isi va dubla volumul.

Dupa ce a dospit,mai framantam putin aluatul dupa care intindem o foaie rotunda.

Ungem blatul cu sucul de rosii si asezam prosciutto crudo taiat fasii si anginarele spalate de otet si uscate cu un servet de hartie.

Dam la cuptor la 180 grade pana ce se rumeneste frumos.

Se serveste calda !

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu prosciutto crudo si anghinare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

laura_n 1

09.10.2013, 17:31

imi place

Lia_ 1

10.10.2013, 06:27

nu stiu cum e anghinarea asta dar arata exceptinal

mihaelar63 1

29.10.2013, 01:59

Ce combinatie delicioasa , as fi curioasa ce gust o avea?

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftele de pui la cuptor în stil turcesc - Super rapide, aromate și delicioase

ieri la 10:34

Tartă cu cremă de lămâie și lapte condensat - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 22.10 la 11:19

Tarta cu foitaj și prune - Desertul rapid și delicios

pe 21.10 la 11:11

Porloș cu mere, rețetă ardelenească

de RODIMUR 8

pe 21.10 la 02:56

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]