Pizza cu pui

de Dya Daniela Andrei in Pizza, 26 Sep 2013 | 4409 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat ne sunt necesare:
  • 400 gr de faina
  • 3 linguri cu ulei
  • 50 gr de drojdie
  • 1 lingurita cu zahar
  • 150-200 ml apa calduta
  • 1/2 lingurita cu oregano (uscat)
  • 1/2 lingurita cu busuioc (uscat)
  • 1/2 lingurita cu sare sau dupa gust
  • Pentru compozitie ne sunt necesare:
  • un cabanos
  • 2 copanele de pui
  • o jumatate de piept de pui
  • 150 gr kaiser/sunca afumat/a
  • 100 gr masline fara samburi
  • 100 gr ciuperci (conservate)
  • 250 gr casacval
  • un ardei capia rosu
  • 1 ardei iute (rosu/verde)
  • Suplimentar ne sunt necesare:
  • 4 linguri cu pasta de rosii
  • pentru servire:
  • Ketchup Univer
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza cu pui:

Amestecam drojdia cu zaharul pana devine lichida. O lasam la dospit, intr-un loc caldut, aproximativ 10-15 minute. Cernem faina si o amestecam cu restul ingredientelor, adaugam drojdia dospita si framantam aluatul impreuna cu uleiul si turnand cate putin din apa calduta. Cand aluatul devine nelipicios, acoperim vasul cu un servet si il lasam la loc cald, atat cat sa isi dubleze volumul. Il invelim apoi in folie alimentara si il tinem la rece cateva ore (eu l-am tinut peste noapte). Din aluatul obtinut intindem o foaie, nu foarte groasa, ungem tava de aragaz cu putin ulei, asezam blatul si il ungem cu pasta de rosii si oregano.

Adaugam o jumatate din cantitatea de cascaval (trecut prin razatoare sau taiat in cuburi mici) si asezam apoi restul ingredientelor astfel: pieptul si copanelele de pui, dezosate,  taiate in fasii subtiri, kaiserul/sunca si cabanaosul feliate, ciupercile si ardeiul iute. Deasupra presaram cascavalul ramas si adaugam ardeiul capia taiat rondele. Introducem tava la cuptor atat cat este necesar. O servim calda cu Ketchup Univer.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu pui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura cu foi și cremă caramel - Deliciul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 14:34

Chec cu afine și lapte condensat - Desertul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 11:12

Kebab la tavă - Rețeta rapidă și delicioasă care a cucerit internetul

pe 01.12 la 10:57

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

Salata in straturi cu legume si ton - Reteta savuroasa si plina de culoare

de Rocsi 9

pe 29.11 la 20:15

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]