Pizza cu salam italian

de Mitinita in Pizza, 28 Sep 2013 | 6107 vizualizari

 

Activez si eu pizzometrul cu o reteta clasica

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru aluat:
  • 25 gr drojdie proaspata
  • 300 ml apa calduta
  • o lingurita de zahar
  • 500 gr faina
  • o lingurita de sare
  • Ingrediente pentru pizza:
  • 150-200 gr de salam italian,feliat subtire
  • 200 gr de cascaval ras
  • 4 linguri de pasta de tomate
  • 2 linguri de ulei de masline extra virgin
  • 1/2 lingurita usturoi granulat Kotanyi
  • 1/2 lingurita verdeturi italiene Kotanyi
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza cu salam italian:

Aluatul de pizza

Intr-un bol,punem putina apa,drojdia si sarea. Lasam cateva minute deoparte,apoi adaugam restul de apa,faina si framantam un aluat.

Acoperim bolul cu o casca de dus si introducem bolul in cuptorul cu microunde. Acolo este ferit de curent si va creste frumos.Lasam sa se dubleze ca volum.

Asamblare:

Amestecam pasta de tomate cu uleiul de masline,usturoiul granulat si verdeturile italiene. Nu e nevoie sa mai adaugam sare,amestecul are exact cat trebuie,iar pasta de tomate din comert are tendinta sa fie putin sarata.

Luam jumatate de aluat si intindem o foaie rotunda. Aplicam jumatate din pasta,punem feliile de salam si jumatate din cascavalul ras.

Dam tava la cuptor,la cuptorul electric dureaza cam 8 minute. Intre timp pregatim si a doua pizza.

Feliem si servim.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu salam italian" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu dragoste ( Leontina 55 )

pe 15.11 la 13:17

Clătite cu mere și cremă de mascarpone - Rapide, delicioase și aromate

pe 14.11 la 14:39

Prăjitura cu dovleac și cremă de mascarpone - Deliciu cu parfum de toamnă

pe 14.11 la 14:04

Omletă cu ceapă și bacon - Rețeta savuroasă și rapidă

pe 14.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1000 puncte

abstract01

400 puncte

Sidy

203 puncte

Adele

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]