Pizza cu sunculita taraneasca si margine de cascaval

de Andra_Constantinescu in Pizza, 15 Dec 2016 | 2882 vizualizari

 

Fetitei mele i-a placut foarte mult aceasta pizza, iar mie mi-ar fi placut si mai mult, daca puteam sa tai sunculita taraneasca mai subtire.

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 12 g drojdie proaspata
  • 1 lingurita zahar
  • 100 ml lapte
  • 1 ou
  • 1/2 lingurita de sare
  • 2 linguri ulei
  • 200 g faina
  • Topping:
  • 100 g ketchup dulce
  • putin maghiran uscat
  • putin oregano uscat
  • 1 frunza de busuioc proaspat
  • 1 lingura cu apa
  • 200 g cascaval Delaco
  • 200 g sunculita taraneasca
  • 100 g ciuperci champignon
  • jumatate de ardei gras rosu
  • 4 masline negre
  • 50 g boabe de porumb conservate
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza cu sunculita taraneasca si margine de cascaval:

Intr-un castron, drojdia se freaca cu zaharul, iar cand se dilueaza, se adauga laptele caldut, un ou, jumatate de lingurita de sare si o mana de faina. Se amesteca totul si se mai adauga faina treptat, framantand aluatul cu doua linguri de ulei pentru a nu se lipi de maini. Se formeaza o bila care se lasa la crescut la loc cald, acoperind castronul cu un prosop. 

Cand aluatul isi dubleaza volumul, se da drumul la cuptor pentru a se incalzi, si se intinde aluatul pe o foaie de copt unsa cu ulei. Se introduce o tava cu diametrul de 27 cm sub foaia de copt, in mijlocul aluatului.

Se amesteca 50 g ketchup dulce cu putin maghiran uscat, putin oregano uscat, o frunza de busuioc spalata si tocata si o lingura cu apa. Se unge, sub forma de cerc, foaia de aluat cu acest amestec. Cascavalul se da pe razatoarea mare si se pun circa 150 g pe marginea cercului. Se ia restul de aluat si se aduce catre centru. Se asaza sunculita taraneasca taiata felii, apoi ciupercile (spalate si feliate), ardeiul gras (curatat de cotor si seminte, spalat si taiat grosier), maslinele, carora li se indeparteaza samburii si se feliaza, boabele de porumb, restul de ketchup si restul de cascaval. Se introduce tava la cuptor pana cand blatul este copt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu sunculita taraneasca si margine de cascaval" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

ieri la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Altfel de pizza