Am incercat diverse blaturi pentru Pizza si am decis ca acest tip de blat e cel care imi place cel mai mult.
Se pune intr-o cana mai mare zaharul, drojdia, sarea, 2 linguri de faina si cam 75 ml apa calda.
Se amesteca aceste ingrediente si se pune cana intr-o craticioara cu apa pe foc domol.
Se tine cana pe foc pana incepe sa creasca amestecul din ea. Se opreste focul.
Cernem faina intr-un castron suficient de mare si adaugam amestecul din cana. Incepem framantarea aluatului, panand incet apa calda. Framantam aluatul pana devine consistent si adaugam uleiul si mai framantam pana aluatul se desprinde de pe maini.
Lasam aluatul la odihna la temperatura camerei si incepem sa taiem sunculita, sa dam telemeaua pe razatoare, sa taiem busuiocul.
Dam drumul la cuptor, la 250 grade C, chiar de cand incepem framantarea aluatului astfel ca sa avem cuptorul suficient de incalzit.
Presaram faina pe blatul de lucru si intindem aluatul la dimensiunea dorita.
Ungem tava cu ulei si presaram putina faina pe urma punem blatul.
Peste blat intindem sucul de rosii, adaugam sunca, telemeaua si busuiocul.
Punem tava in cuptor pentru 7-10 minute.
1
Se poate folosi hartia de copt pentru a intinde aluatul pe ea si cu ajutorul ei punem mai usor aluatul in tava, fara sa mai ungem tava.
2
Nu trebuie sa tinem mai mult timp preparatul in cuptor .
3
pentru toping puteti folosi alte ingrediente : cascaval, salam de vara sau salam de Sibiu, chiar conserva de ton, boabe de porumb, masline .
4
Trebuie de la inceput sa dam drumul la cuptor la temperatura de 250 grade C .