Recent am pregătit o pizza cu de toate, am invitat niște prieteni la noi și ne-am relaxat. Pentru blat am avut ca sursa de inspirație o rețetă de la Andra (pe care o pup și îi mulțumesc).
Cerni făina, într-un castron și o amesteci cu drojdia, lăsându-le apoi să se odihnească pentru 10-15 minute, apoi, faci o adâncitură în mijlocul făinii și pui oul bătut, sarea, zahărul, smântâna și laptele cald. Amesteci totul și frămânți, adăugând și uleiul, până când toată coca se desprinde de pe castron. Lași aluatul să crească la căldură timp de 30 minute, după care întinzi o foaie și o pui in tava. Ungi aluatul cu sos de roșii, cu ajutorul unui penson, iar apoi presari oregano uscat.
Tai cubulețe ciupercile, iar ardeiul și măslinele le tai felii si le adaugi peste aluat. Cărneturile le dai cubulețe sau bucăți de dimensiuni potrivite (după preferință). Bați ouale cu un praf de sare și le torni peste compoziție. Presari deasupra boabele de porumb, feliile de ardei și măslinele. Introduci tava în cuptorul preîncălzit pentru 30-35 de minute la 180 de grade. Scoți și presari mozzarella dată pe răzătoare și mai lași câteva minute la cuptor.
Lași să se răcească puțin și servești cu ketchup.