Am vazut eu un live la Andreea Andrei, Miss macarons ( Vesnica pomenire, asa cum ii zic eu....:D ) facea pizza si mi-a placut aluatul ei de pizza, asa ca am zis sa-l incerc si eu. Nu ma dau in vant dupa pizza, dar imi place sa o fac, asa ca azi am pus de-o pizza de marti.....miercuri mai vedem....nu am facut eu exact ca ea, ca nu-s nababa sa am drojdie proaspata, am folosit din aia uscata si nici ulei de masline n-am avut, inca nu s-au copt maslinii din fundul gradinii, deci in concluzie m-am inspirat de la ea si am facut ca la mine....mai ca la tara....:D
Am cernut faina intr-un bol, am facut o adancitura in mijloc, am pus drojdia uscata si zaharul si un pic de apa calduta si am amestecat un pic, am lasat 10 min, apoi am presarat sarea pe margine si am inceput sa torn restul de apa calduta si sa amestec maiaua cu faina de pe margini. Am adaugat si uleiul si am framantat un aluat nelipicios. L-am trantit de cateva ori de blatul de lucru, apoi am asezat aluatul din nou in castron, l-am acoperit cu un prosop si am lasat sa creasca cca 1 ora si 30 min.
Cat timp aluatul a stat la crescut, am pregatit toppingul, am taiat cubulete sunca, salamul cu sunca si cascavalul, am mai maruntit si ciupercile dupa ce le-am scurs bine de zeama si maslinele le-am taiat mai marunt ( am avut din cele fara samburi, sa muncesc mai putin ).
Dupa ce aluatul a crescut l-am intins cu sucitorul dinspre mijloc spre exterior, eu l-am intins dreptunghiular, am copt pizza in tava de la aragaz. Asezam aluatul in tava tapetata cu hartie de copt, am intins ketchup pe toata suprafata, apoi am presarat celelalte ingrediente. Am preincalzit cuptorul la 180 de grade ( cuptor pe gaz) am bagat tava cu pizza, sub tava am pus un ibric cu apa ( sa nu se arda pizza pe fund) si am lasat sa se coaca cca 20 min sau in functie de cuptorul fiecaruia. Cam asta e cu pizza asta de marti....