Pizza din aluat negru cu branzeturi si masline

de Valclaudia in Pizza, 2 Dec 2014 | 4006 vizualizari

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 1/4 plic drojdie uscata
  • 1/4 lingurita zahar
  • un praf de sare
  • 1 lingura faina de in
  • 1 lingurita seminte de in
  • 1 lingura ulei
  • 100 ml apa calduta
  • cca 200 gr. faina de tip 650

Topping:

  • 3 linguri rosii pasate
  • 2 felii cascaval (Hochland)
  • cateva masline
  • oregano uscat dupa gust
  • 100 gr. branza frantuzeasca cu mucegai alb
  • 70 gr. mozarella
  • 70 gr. cascaval ras
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza din aluat negru cu branzeturi si masline:

Punem intr-un bol drojdia, sarea si zaharul.

Adaugam apa calduta, faina de in, semintele de in si uleiul.

Amestecam, apoi adaugam faina proaspat cernuta.

Trebuie sa obtinem un aluat elastic si pentru asta adaugam la final uleiul.

Intindem aluatul pe masa infainata, fara a-l lasa la dospit.

Il asezam intr-o tigaie antiaderenta.

Ungem aluatul cu rosii pasate, presaram putin oregano,adaugam cascavalul feliat, maslinele,bucatile de branza frantuzeasca cu mucegai, putin cascaval ras.

Preincalzim cuptorul la 175 grade.

Punem tigaia pe ochiul mare al aragazului dar cu flacara redusa la minim, acoperim tigaia cu un capac si o lasam pe foc cca 10 minute.

In acest timp se va forma crusta inferioara a blatului si se vor topi branzeturile.

Transferam pizza din tigaie, intr-o tava captusita cu hartie de copt, adaugam mozarella bucati si inca un strat de cascaval ras, apoi dam tava la cuptor pentru 15-20 minute.

Coacem pizza folosind functia de coacere cu ventilatie.

O scoatem din cuptor dupa ce a capatat aspect de rumen.

Servim fierbinte sau rece.

Pofta buna!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza din aluat negru cu branzeturi si masline" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți din 3 ingrediente - Super rapizi și delicioși

pe 07.11 la 17:01

Brownie cu crema de mascarpone - Deliciul ciocolatos care te cucerește

pe 07.11 la 16:32

Ciuperci umplute cu spanac și cremă de brânză - Rapide și delicioase

pe 07.11 la 12:06

Pui cu ciuperci și sos de smântână cu mărar - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 06.11 la 11:14

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]