Pizza pe blat de foccacia

de Dana Cristea - pusikmea in Pizza, 26 Iul 2011 | 5007 vizualizari

 

Am avut o perioada tare aiurea, am avut calculatorul stricat, am pierdut toate programele din el, acum incerc sa instalez ce pot, cand credeam ca l-am facut atunci se strica din nou, imi este ciuda ca are numai 3 ani si deja s-au stricat o gramada in el....
Dar lasand vorbaria va invit la o felie de pizza.

 

INGREDIENTE

  • pt blat:
  • 500 g faina
  • 1 plic drojdie uscata
  • 250 ml apa calduta
  • 2 linguri de ulei de masline
  • un praf de sare
  • 1 lingurita de zahar
  • pentru topping:
  • carnaciori oltenesti
  • cascaval
  • rosii de gradina
  • busuioc uscat
  • cimbru verde
  • ardei
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza pe blat de foccacia:

Punem drojdia impreuna cu o lingurita de zahar si cu putina apa calduta si o lingura de faina intr-un bol si lasam asa 30 de minute pana creste maiaua.

Cand maiaiua a crescut, adaugam faina, uleiul si apa calduta si framantam pana aluatul devine unul elastic, fara sa se lipeasca de maini.

Lasam aluatul la crescut o ora.

Cand a crescut il intindem intr-o tava dreptunghiulara cu mana, il ungem cu putin ulei, apoi punem carnaciorii taiati rondele, ardeiul, cascavalul si rosiile taiate si ele tot rondele.

Deasupra punem cimbru verde si busuioc uscat si dam la cuptor aproximativ 40 de minute.

Servim cat este calda langa un pahar de cola.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza pe blat de foccacia" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

nadina73 1

27.07.2011, 00:40

Hai Danutza nu fi trista se rezolva toate,stiu usor de spus,dar greu de rezolvat orcium dau un dai o feliuta de pizza?

Dana Cristea - pusikmea 1

27.07.2011, 10:06

va multumesc tuturor pentru aprecieri, va poftesc cu drag pe toti, care cu cevrea, bere, cola , nu refuzam nimic

adry88 1

12.08.2011, 10:56

buna

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tochitură de porc cu mămăligă -  Irezistibil de gustoasă

ieri la 11:29

Cremă de brânză cu măsline și usturoi - Rețeta de aperitiv rapid și savuros

pe 10.12 la 10:54

Sărățele cu brânză de burduf - Bune de nu te poți opri din mâncat

pe 09.12 la 08:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]