Pizza pofticiosilor

de Anamaria7 in Pizza, 16 Aug 2011 | 3885 vizualizari

 

De ce am numit-o pizza pofticiosilor? Pentru ca e cea pe care o faci ca sa satisfaci pe toata lumea, are si ciuperci si carne si branza. are di tatiiii ;)) Mi-am cumparat Adevarul cu Retete de Pizza si Focaccia si o adooor! E pliiiiina de retete faine :D De acolo am luat reteta pentru aluat.

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 400 gr faina
  • 200 ml apa calduta
  • 1 lg zahar
  • 1/2 lgt sare
  • 25 gr drojdie
  • 3 lg ulei de masline
  • 2-3 lg oregano
  • Umplutura:
  • salam feliat subtire
  • ciuperci proaspete feliate
  • zacusca/sos de rosii
  • 300 gr mozzarella
  • oregano
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza pofticiosilor:

Cum se prepara Pizza pofticiosilor

Maia:

Intr-o cana frecam bine drojdia cu zaharul pana se  lichefiaza, apoi adaugam putina apa si 2 lg faina (sa ajunga de consistenta putin mai groasa ca a unui aluat de clatite) si lasam la crescut.

Aluat:

Rasturnam maiaua intr-un vas mare, turnam restul de apa si uleiul de masline, apoi faina si sarea. Framantam pana obtinem un aluat nelipicios si adaugam si oregano. Presaram putina faina deasupra, apoi acoperim cu un prosop si lasam la crescut la caldura.

Cand aluatul a crescut il intindem cu degetele in tava unsa cu ulei, acoperim cu un strat de zacusca/sos de rosii, apoi feliile de ciuperci, salam si mozzarella, mai presaram oregano si dam la cuptorul incins la 200C pana ce mozzarella devine usor rumena.

TIPS-URI

1

Desi pizza nu se serveste cu ketchup in Italia, noua ne place mai mult asa :P

2

Daca intindem aluatul cu facaletul se indeasa si nu e la fel de pufos.

3

Acest aluat e pufos, nu e crocant.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza pofticiosilor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

adry88 1

18.08.2011, 11:19

tare buna chiar k mie pofta la cum arata

RuxyRux 1

18.08.2011, 22:55

Pizza pofticiosilor superba fata frumoasa nu te supi daca mie mi-o faci Margherita

Anamaria7 1

19.08.2011, 14:36

o faaac, Ruxi draga! pt tine orice si eu o prefer fara carrrrne

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pizza aluat cu smantana