Pizza simplă

de botcrina in Pizza, 21 Ian 2012 | 5593 vizualizari

 

INGREDIENTE

Aluatul:

  • 1 pahar cu lapte (250 ml)
  • 1 cub drojdie
  • 1 linguriţă zahăr
  • 100 g unt
  • 400 g făină
  • un praf de sare

Umplutura:

  • 3 castraveţi muraţi
  • 500 g cârnaţ de casă uscat
  • 2 ouă
  • 3 linguri lapte
  • 100 g brânză telemea
  • muştar, ketchup, maioneză
  • sare, piper după gust

 

Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza simplă:

Într-un vas înalt punem făina şi facem o groapă la mijloc unde adăugăm drojdia, un pic de lapte calduţ şi zahărul. Lăsăm la dospit câteva minute, apoi încorporăm şi restul de lapte, untul topit şi răcit şi praful de sare.

Frământăm aluatul până devine potrivit de tare, dacă este nevoie mai putem pune  făină. Îl lăsăm să se odihnească 10 minute.

Între timp pregătim cele necesare pentru umplutură. Cârnaţul şi castraveţii, le tăiem rondele. Batem ouăle într-un bol cu o furculiţă, turnăm peste ele, cele 3 linguri de lapte şi amestecăm bine.

Întindem aluatul şi-l aşezăm într-o tavă rotundă. Deasupra aranjăm cârnaţul, castraveţii, punem muştar, ketchup, maioneză, apoi răzuim bânza. Deasupra turnăm ouăle bătute pentru a lega compoziţia.

Introducem tava la cuptor pantru circa 40 minute, la temperatură medie.

Se serveşte călduţă.

 

TIPS-URI

1

bineînţeles că peste acest fel de pizza se pot pune şi alte ingrediente: ciuperci, măsline, salam, etc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza simplă" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Clafoutis cu căpșuni - Desertul savuros și aromat

ieri la 08:10

Salată de dovlecei cu nuci - Rețeta simplă și savuroasă

pe 07.07 la 08:14

Tortilla cu cartofi si ceapa, la tigaie - Reteta gustoasa de omleta spaniola

de vasimur 4

pe 05.07 la 15:54

Pilaf cu spanac - Rețeta simplă și gustoasă de post

pe 05.07 la 10:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1310 puncte

vasimur

1198 puncte

mirela0911

1000 puncte

mihaelar63

211 puncte

RODIMUR

162 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pizza Full House