Pizza turceasca din carne de miel marinata cu ajutorul aparatului de marinat FoodSaver

de Merisor in Oaie, 17 Apr 2016 | 4415 vizualizari

 

Va spun cu toata sinceritatea ca aceasta caserola de marinat de la FoodSaver chiar face minuni.
Pe langa faptul ca timpul de marinare se reduce consistent fata de metodele clasice, prin procesul de vidare, carnea este ajutata sa-si deschida mult porii si astfel sa se intrepatrunda cu gustul ingredientelor pe care le folosim la marinat.
Sunt tare incantata de acest efect!

 

INGREDIENTE

  • 600 g carne macra de miel
  • Pentru marinat:
  • 1/2 ceapa rosie
  • 2-3 crengute de rozmarin
  • sare
  • piper
  • pudra de ghimbir
  • 500 ml vin alb demidulce
  • boia de ardei dulce
  • Pentru umplutura pizzei:
  • 1 ceapa alba, mica
  • 1/2 ceapa rosie
  • 4-5 catei de usturoi
  • 150 g pasta de rosii
  • 1 lingura pasta de ardei dulce
  • 1 lingurita pasta de ardei iute
  • 2 oua
  • Pentru aluat:
  • 600 g faina
  • 250 ml apa
  • 50 ml ulei de masline
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • 30 g drojdie proaspata
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza turceasca din carne de miel marinata cu ajutorul aparatului de marinat FoodSaver:

Pentru marinata, punem carnea taiata in bucati mai mici, in caserola pentru vidare si o condimentam cu sare, piper, boia dulce si ghimbir.

O amestecam bine sa se pudreze uniform cu aceste condimente, apoi adaugam ceapa rosie tocata marunt, crengute de rozmarin si vinul.

Punem vin atat cat sa se acopere bine carnea.

Acoperim caserola cu capacul si comutam butonul de pe capac, pe pozitia pentru vidare.

Conectam caserola la aparatul de vidat FoodSaver, prin intermediul furtunului, apoi conectam aparatul la sursa de curent.

Apasam butonul pentru vidare si asteptam ca aparatul sa-si execute comanda, apoi mai vidam inca odata, sau chiar de doua ori, sa ne asiguram ca porii carnii sunt suficient de deschisi.

Nu dureaza mult procesul de vidare, cateva minute.

Dam caserola la frigider pentru 45-60 minute, apoi scurgem bine carnea, impreuna cu ceapa si crengutele de rozmarin si o tocam prin masina de tocat.

Calim apoi ceapa alba si jumatatea de ceapa rosie, in putin ulei si adaugam carnea tocata peste ea.

Amestecam cu o spatula sa se desfaca bine carnea tocata si o lasam pe foc pana este suficient de patrunsa.

Adaugam apoi rosiile si pasta de ardei, usturoiul taiat rondele si o mai lasam pe foc 10 minute, potrivindu-i gustul cu sare si condimente, daca mai este cazul, dupa care lasam compozitia de umplutura sa se raceasca.

Preparam intre timp si aluatul.

Cernem faina intr-un vas si ii facem o adancitura la mijloc.

Intr-un alt vas, frecam drojdia maruntita cu zaharul pana se dilueaza, apoi adaugam putina apa calda, 2 linguri de faina si omogenizam maiaua.

Lasam maiaua la loc cald pentru aproximativ 10 minute, pana isi dubleaza volumul, apoi o rasturnam in adancitura din faina.

Incepem sa o amestecam cu faina de pe margini, adaugand treptat si uleiul si apa calda in care am dizolvat sarea.

Framantam un aluat nelipicios, pe masa infainata, apoi il lasam la crescut, acoperit cu un stergar curat, aproximativ 30 de minute.

Impartim aluatul in doua parti, pe care le intindem in doua foi subtiri si usor ovale.

Transferam foile in tava cuptorului, pe hartii de copt separate si asezam umplutura la mijlocul lor.

O intindem frumos catre margini, apoi pliem marginile aluatului peste ea, sub forma de barcuta si le intepam usor cu o furculita, pentru a se suprapune bine peste carne.

Spargem cate un ou la mijlocul carnii si dam tava la cuptor pentru 30-35 de minute, sau pana cand aluatul este bine preparat si de asemeni oul.

Este foarte buna, aceasta pizza turceasca din carne de miel marinata cu ajutorul caserolei de marinare Food Saver, efectiv carnea se topeste in gura, atat de frageda este!

Sa va fie de folos!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza turceasca din carne de miel marinata cu ajutorul aparatului de marinat FoodSaver" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (33)

T I M E A 1

19.04.2016, 21:16

Minunat arata.Intotdeuna mi-au placut 'barcutele' astea turcesti

mihaelar63 1

21.04.2016, 13:34

Bun ar fi si la casa mea un aparat de acesta

anca_rm 1

25.04.2016, 10:17

Vai ce dor de duca m-a lovit cu pizza asta , o bunatate

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Friptura de miel cu tarhon