Plachie de peste

de La Ancuta in Peste, 8 Mai 2011 | 7616 vizualizari

 

Inspiratia a fost Medi, experta in preparate din peste.Te pup, draga mea.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg peste
  • 4 cepe
  • 1 pahar vin alb
  • 6 catei de usturoi
  • 2 frunze de dafin
  • 1 cana suc de rosii
  • sare, piper
  • patrunjel verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Plachie de peste:

Curatam bine pestele si il taiem bucati apoi il condimentam cu sare si piper.
Ceapa o curatam si o taiem marunt. Incingem intr-o tigaie 2 linguri de ulei de masline si 3 linguri de apa si punem ceapa la inabusit.

Intr-o tava asezam ceapa iar deasupra bucatile de peste. Adaugam vinul si frunzele de dafin. Taiem usturoiul feliute si il punem peste peste.
Dam la cuptor la foc potrivit.

Cand este facut de jumatate scoatem din cuptor si adaugam sucul de rosii. Lasam apoi la cuptor pana se rumeneste.

Scoatem din cuptor si presaram patrunjel verde tocat (pe care eu l-am uitat :D)

Servim calda cu mamaliguta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Plachie de peste" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Guacamole - Pate de avocado, delicios si foarte racoritor

de vasimur 4

ieri la 17:49

Brioșe pizza delicioase - Rețeta rapidă și savuroasă

ieri la 08:45

Mucenici moldovenești de post, însiropați - Rețeta simplă și savuroasă

pe 04.03 la 10:51

Ciuperci umplute cu cremă de brânză și legume – Aperitiv delicios și ușor de preparat

pe 03.03 la 09:02

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Peste ,,al cartoccio''si cartofi natur