Plachie de somon by Ruxy

de Bucataras Medi in Peste, 1 Mar 2012 | 5760 vizualizari

 

Multumesc Ruxy...........a fost delicioasa.

 

INGREDIENTE

  • 4 bucati file de somon
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 lamaie
  • 2 cepe
  • 3 catei de usturoi
  • 4 rosii decojite din conserva
  • 2 linguri cu bulion
  • ulei de masline
  • 1 pahar cu vin alb
  • 1 lingura rasa cu zahar
  • 1 legatura de patrunjel verde
  • 2 foi de dafin
  • sare
  • piper macinat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Plachie de somon by Ruxy:

Intr-o tigaie calim ceapa in cateva linguri de ulei incins .Curatam intre timp ardeiul ,il taiem cubulete si il adaugam si pe el in tigaie.Lasam 2-3 minute pana cand ardeiul se inmoaie si adaugam usturoiul  curatat si taiat rondele ,apoi vinul,foile de dafin,zaharul si la final bulionul.Condimentam dupa gust cu sare si piper.Amestecam bine si lasam sa dea in cateva clocote.Spalam bucatile de somon ,le stergem cu un prosop absorbant le condimentam cu sare si piper si le asezam intr-un vas pentru cuptor.Turnam sosul de mai sus peste peste,adaugam  rosiile decojite si cateva felii de lamaie. Dam la cuptor in jur de 40 de min. Asezonam cu patrunjel verde.Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Plachie de somon by Ruxy" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (42)

RuxyRux 1

02.03.2012, 19:26

Ti-a iesit minunata Medi scumpa

madi_marin 1

03.03.2012, 12:23

wooaaaa.....ce bunatate....

Dana_Retetegg 1

03.03.2012, 20:57

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

ieri la 15:23

Tartă rustică cu struguri și cremă de brânză -  Gust și savoare într-un desert de toamnă

ieri la 11:23

Spaghete cu ton

de RODIMUR 8

pe 09.10 la 23:37

Ciuperci gratinate, cu spanac și cremă de brânză la cuptor - Un preparat sățios și savuros

pe 09.10 la 10:27

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]