Placinta ciobanului cu carne de pui

de Rahela Velicu in Pui, 8 Oct 2018 | 4848 vizualizari

 

Pentru aceasta reteta m-am inspirat de la Madi Marin, de aici - https://www.bucataras.ro/retete/pui-cu-ciuperci-sub-crusta-de-piure-50220.html
 Am adaugat mai multa carne si ardei grasi si am exclus supa crema de pui si cascavalul din crusta de cartofi.
 

 

INGREDIENTE

  • 3 pulpe de pui ( sau piept)
  • 1 ceapa mare
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 ardei gras verde
  • 2 morcovi
  • 1 borcanel de ciuperci feliate (380 g)
  • 1 kg de cartofi
  • 2 galbenusuri
  • 50 g unt
  • 100 ml ulei
  • sare
  • piper
  • verdeata uscata
Portii: 5
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta ciobanului cu carne de pui:

Punem carnea de pui la fiert. Cartofii si morcovii ii fierbem separat.

Carnea fiarta o taiem cubulete mici, la fel si morcovii. Cartofii ii pasam cu untul si adaugam si galbenusurile (desi sunt fierbinti) si un praf de sare si amestecam bine.

Ceapa si ardeii tocate marunt le calim in ulei incins pana cand ceapa devine translucida. Adaugam carnea de pui, ciupercile si morcovii tocati . Adaugam si o cana din supa in care a fiert carnea si lasam pe foc pana cand scade zeama. Adaugam sare si piper dupa gust.

Ungem o tava cu ulei, adaugam amestecul de carne cu legume, apoi punem piureul si dam la cuptorul preincalzit pentru 25-30 de minute. Presaram deasupra verdeata uscata.

Lasam sa se racoreasca 15 minute, dupa care putem taia.

TIPS-URI

1

Carnea poate fi data si prin masina de tocat, eu am ales sa o las mai mare.

2

Ideala ar fi fost cu carne de miel si vita, dar este nemaipomenita si cu pui.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta ciobanului cu carne de pui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos de merișoare - Ideal atât pentru fripturi, cât și pentru deserturi delicioase

pe 13.12 la 12:56

Pâine de casă - Rețeta delicioasă cu unt

pe 13.12 la 09:39

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

Rulouri cu ceapă caramelizată și brânză Camembert - Aperitiv rapid și gustos

pe 12.12 la 11:14

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]