Placinta cu branza

de Bunica in Dulciuri, 17 Ian 2015 | 5293 vizualizari

 

Aveam i frigider o bucata de branza pe care o dadeam de colo pana colo.Asa ca am i-am pus gand rau,am facut-o o placinta.A iesit o bunatate!

 

INGREDIENTE

  • 1/2 pachet foi de placinta
  • 4 oua
  • 500 g. branza telemea de vaca
  • 400 g. iaurt de capra
  • 100 g. merisoare
  • 100 g. zahar
  • coaja de la o lamaie
  • zahar vanilat
  • ulei pentru uns foile
  • 200 ml. lapte
  • 100 g. zahar
  • 1 plic zahar vanilat
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu branza:

Pregatesti intai compozitia de branza.

Ouale se mixeaza cu zaharul ,cat sa se amestece bine,adauga branza rasa,iaurtul,coaja de lamaie,vanilia si merisoarele.

Tapetam o tava cu hartie de copt.

Tava mea a avut dimensiunea 25/35 cm.

Unge hartia cu ulei si aseaza o o foaie din aluat.

Pui 4 foi ungand cu ulei fiecare foaie .

Pune jumatate din compozitia de branza si apoi inca 3 foi si cea de-a doua parte a compozitiei de branza.

Deasupra pui inca 3 foi de placinta.

Se unge si ultima foaie.

Portionam si dam la cuptorul incins la 170 grade.

Cat placinta sta in cuptor se fierbe laptele cu zaharul si vanilia pana la topirea zaharului.

Cand este rumenita se stinge focul si se opareste cu laptele pregatit.

Lasam in cuptor sa se raceasca.

 

 

TIPS-URI

1

Laptele pentru oparit trebuie sa fie fierbinte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut

pe 13.06 la 11:01

Paste cu ciuperci și parmezan - Rețeta gustoasă și rapidă

pe 13.06 la 08:32

Ștrudel cu fructe - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 12.06 la 10:52

Ciulama de ciuperci cu mărar - Rețeta simplă și gustoasă

pe 11.06 la 08:53

TOP
utilizatori

Rocsi

1252 puncte

mirela0911

1000 puncte

Constelatialeu

1000 puncte

vasimur

196 puncte

RODIMUR

186 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Vatruski - reteta traditional ruseasca de bascute cu branza