Placinta cu branza si dulceata

de Lau in Dulciuri, 8 Feb 2013 | 3796 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 300 g faina
  • 1/2 plic drojdie uscata
  • 2 galbenusuri
  • 100 g zahar
  • 1 praf de sare
  • 100 ml lapte
  • 50 ml ulei
  • Umplutura
  • 200 g crema de branza
  • 150 g branza de vaci proaspata
  • 2 oua
  • 1 lingura amidon
  • coaja de lamaie
  • 100 g zahar
  • Uns
  • dulceata
  • 1 lingura pesmet
  • 1 galbenus
  • 2 linguri lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu branza si dulceata:

Aluatul - amestecam drojdia cu un pic de zahar si apa si dizolvam, apoi lasam la dospit.

Amestecam faina cu zaharul, sarea, facem o gaura in mijloc adaugam galbenusurile, drojdia si treptat laptele (daca ma este nevoie adaugam apa sau faina), iar la final framantam coca cu uleiul pentru cca 10 minute. Acoperim si lasam la dospit cca 15 minute cat pregatim umplutura.

Umplutura - amestecam branza cu ingredientele si omogenizam.

Intindem coca intr-o foaie (ca un cerc), adaugam branza in mijloc si unim capetele bine (ca o traistuta), dupa care intindem cu mana pana formam un cerc (nu apasam tare ca sa nu curga branza)

Asezam in tava si apasam un pic in mijloc in asa fel in cat sa formam o margine. Ungem marginea cu galbenusul desfacut cu lapte, in mijloc adaugam dulceata si pesmetul deasupra (eu am adaugat si banuti de ciocolata)

Lasam la dospit cca 20 minute dupa care dam tava la cuptor la foc mediu pana se rumeneste frumos.

Eu am presarat si un pic de zahar pe margine

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu branza si dulceata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de cartofi cu somon afumat - Simplă și gustoasă

ieri la 09:30

Batoane simple cu mac - Gustul reinventat al copilăriei

pe 29.01 la 10:52

Salată de paste cu ton - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 28.01 la 08:55

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Briose pufoase