Cartofii se pun la fiert in apa cu sare. Dupa ce au fiert i-am zdrobit si am adaugat lapte caldut si unt de marimea unei nuci. Adaugam lapte cat sa obtinem un piure de cartofi mai grosut. Branza telemea se faramiteaza si se adauga la cartofi.
Pentru aluat am pus faina intr-un vas. Am dizolvat drojdia cu 1/2 lingurita sare si 50 ml apa calduta. Amestecam pana se dizolva drojdia. In faina facem un cuib in care turnam maiaua si amestecam cu putina faina pana obtinem o maia mai grosuta. Acoperim vasul si lasam la dospit la loc cald ferit. Dupa ce a dospit adauga 50 ml ulei apoi 200 ml apa calduta treptat, amestecand intre timp. Am framantat pana aluatul se desprinde de pe marginea vasului. Trebuie sa fie un aluat elastic nu prea moale, dar nici prea tare. Presaram acest aluat cu un pic de faina , acoperim cu un prosop si lasam la dospit pana isi dubleaza volumul.
Rupem din aluatul dospit cate o bucata cam de marimea unui mar, il presam cu mana pe o suprafata presarata cu faina si punem pe mijlocul fiecarui aluat cate 1 lingura mare cu umplutura. Tragem usor marginile aluatului peste umplutura, o intoarcem cu pliurile in jos si pe suprafata de lucru presarata cu faina o intindem sub forma de cercuri cu ajutorul sucitorului la marimea dorita.
Procedam la fel pana terminam aluatul.
Punem tigaia la incins, ungem cu putin ulei si punem placinta la copt. Inainte de a intoarce pe partea cealalta placinta o ungem din nou cu ulei. Scoatem placinta pe o farfurie si partea superioara o ungem cu putin ulei.
Sunt foarte bune !