Placinta cu dovleac

de AlinaL in Dulciuri, 5 Mar 2010 | 7207 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluatul:
  • 200 gr unt
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 450-500 gr faina
  • un praf de sare
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • Umplutura:
  • 4-5 cani dovleac razuit
  • 1 pahar zahar
  • 1/2 pahar apa
  • 1 ou
  • scortisoara
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu dovleac:

Se mixeaza zaharul , untul, praful de sare si cele 4 oua, pana devine o pasta, dar neomogena.Se adauga treptat faina pana cand compozitia se leaga si se desprinde de pe peretii vasului.Se pune la frigider pt 1/2 ora.La intins se foloseste multa faina, pentru ca este un aluat lipicios.Se aseaza intr-o forma rotunda unsa cu ulei.

Intr-o oala se pune dovleacul impreuna cu apa (1/2 pahar) , zaharul (1 pahar) si scortisoara.Seune compozitia la foc mediu, se amesteca din cand in cand si se mai lasa pe foc pana scade lichidul si dovleacul se inmoaie bine. Dupa ce s-a racit, se adauga compozitia peste aluatul pus deja in forma, iar deasupra se intind fasii din aluat. Oul se bate cu furculita si se intinde peste intreaga placinta.La final se pudreaza cu zahar.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ceapă roșie murată: Rețeta rapidă, perfectă pentru orice masă

ieri la 07:16

Crispy de pui în aluat cu bere - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 29.09 la 10:26

Cordon bleu de vinete, dovlecei si zucchini – Reteta simpla, rapida si gustoasa

de vasimur 4

pe 28.09 la 18:34

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]