Placinta cu dovleac/branza

de Michelle in Prajituri, 24 Oct 2009 | 8317 vizualizari

 

INGREDIENTE

Ingrediente pentru aluat:

  • 2 ou, 6 lg zahar,
  • 200 ml ulei,
  • 400 ml apa,
  • un pic de sare,
  • drojdie cat o nuca,
  • faina cat cuprinde,
  • 50 gr unt.
  • Umplutura:
  • dovleac,
  • zahar  
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu dovleac/branza:

Am facut un aluat din toate ingredientele (fara unt) si l-am impartit in doua.

Fiecare bucata se intinde si apoi se unge cu unt topit ,se ruleaza si se da la frigider, pana ce pregatim dovleacul.

Curatim dovleacul,il dam pe razatoarea mare, scurgem zeama si o pastram.
Intr-o cratita punem cateva lg de zahar si il caramelizam, adaugam din sucul de dovleac (mai pastrati 3 lg) si apoi adaugati dovleacul ras si mai lasati 5 min pe foc.
intindem o foaie cat tava apoi punem dovleacul, pe deasupra ori intindeti o foaie ori ornati cu fasi de aluat.

Bagati la cuptor...dar inainte ungeti cu sucul de dovleac si presarati zahar(nu mult).
cand e gata pudrati cu zahar vanilat!

Si ptr ca am facut aluat mai mult am mai facut o placinta umpluta cu:

urda
zahar
un ou
cocos
coaja de portocala
stafide

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu dovleac/branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu caise si banane

pe 28.02 la 16:07

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

pe 28.02 la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

pe 28.02 la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

pe 28.02 la 10:23

Brioșe cu banane și ciocolată - Desert ușor și delicios

pe 27.02 la 09:02

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu afine si ricotta