Am vazut aceasta reteta aici pe site,dar si pe alte site-uri gastronomice. Cam acelasi mod de preparare peste tot.M-am decis s-o incerc si eu. Si,nu mi-a parut rau!
Siropul de zahar ars
Foile dezghetate le taiem bucati mici. Ouale le mixam impreuna cu zaharul,uleiul si praful de copt.Adaugam iaurtul si foile rupte,le amestecam in compozitie cu ajutorul unei palete.Punem esenta de vanilie si turnam compozitia intr-un vas termorezistent.
Eu am pus compozitia intr-un vas cam mic iar placinta a iesit cam inalta,asa ca va sfatuiesc sa puneti compozitia intr-un vas mai...lung. :)
Dam la cuptor pt 40 de minute,pana se rumeneste.
Intre timp,pregatim siropul.
Caramelizam pe foc mic cele 7 linguri cu zahar si stingem cu 500 ml apa. Eu am folosit zahar brun.
Lasam pe foc pana se topeste tot zaharul. Punem coaja de lamaie.Dam la o parte,lasam sa se racoreasca.Punem in sirop esenta si zeama de lamaie dupa gust.
Turnam siropul peste placinta fierbinte.
Placinta va absorbi tot siropul.Portionam dupa ce s-a racit.
Taaare gustoasa!