Tava are dimensiunile de 35x30
Se amesteca 200 ml apa carbogazoasa cu lingurita de bicarbonat de sodiu. Se adauga 100 ml ulei, se adauga faina si se framanta un aluat care se intinde dreptunghiular. Intr-o cescuta se amesteca 3 lingurite de faina cu 3 lingurite de ulei si se face o ciulama care se intinde pe foaia deja intinsa , se ruleaza sub forma de melc si se lasa la frigider cel putin o ora.
Se scoate aluatul din frigider se mai framanta si se imparte in doua. Se intinde prima foaie peste care se pun merele rase si stoarse bine , zaharul si scortisoara se pun direct peste mere cu ligura avamd grija sa fie imprastiate in mod egal. Se pune al doilea strat de foaie . Se inteapa cu furculita si se coace aprox. 45 de min. pana devine aurie. Se pudreaza cu zahar pudra amestecat cu zahar vanilat
* In mere se pot adauga 100 g stafide si 100 g nuci*