Placinta cu pere – Sfogliata con pere

de camelia75 in Prajituri, 10 Mai 2013 | 4029 vizualizari

 

Reteta am gasit-o pe blog-ul Angelei si vine din Italia.Combinatia de pere coapte si parmezan m-a convins sa o incerc.Se face rapid si aspectul final te imbie sa o savurezi!

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente umplutura
  • 2-3 pere
  • 50 gr zahar
  • 80 gr parmezan
  • 30 gr unt
  • Ingrediente aluat
  • 150 ml apa calduta
  • 1 lingurita drojdie
  • 1 lingurita zahar faina cat cuprinde
  • 1 praf de sare
  • 100 gr unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu pere – Sfogliata con pere:

Intr-o tava pe care o tapetam cu hartie de copt presaram zahar, asezam cateva cubulete de unt, apoi felii de para asezate in cerc. Dam la cuptorul preincalzit la 200 grade pana cand perele se inmoaie.

Scoatem de la cuptor presaram parmezanul razalit, acoperim cu foaia pe care o intepam din loc in loc cu furculita. O bagam din nou la cuptor la 190 grade, pana cand foaia se coace. Rasturnam placinta pe un platou apoi mai presaram putin parmezan.

Daca alegeti sa faceti aluatul modul de prepare este:

Facem maiaua din drojdie, 1 lingura faina si zahar, apoi o punem in castronul cu faina si o lasam la dospit 10 minute acoperita, ferita de curent. Adaugam apa calduta si framantam un aluat elastic si nelipicios pe care-l lasam la crescut 20 minute. Intindem foaia, punem cubulete de unt, impachetam si framantam din nou. Dam la frigider 20 minute. Intindem foaia si decupam dupa forma tavii (va puteti ajuta de un capac)

TIPS-URI

1

Reteta originala este cu 1 foaie de foitaj din comert,eu insa am preferat sa fac un aluat de casa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu pere – Sfogliata con pere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pizza Calzone - Rețeta simplă, pas cu pas

ieri la 14:07

Pui cu lămâie și cartofi la cuptor - Fraged, aromat și ușor de făcut

ieri la 11:46

Mini tarte rustice cu mere - Fragede, aromate și ușor de făcut

ieri la 08:54

Prăjitura cu foi de napolitană și cremă mascarpone - Rapidă, ușoară și delicioasă

pe 02.10 la 10:58

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]