Placinta cu spanac

de Julie in Aperitive / Garnituri, 8 Mai 2010 | 5531 vizualizari

 

INGREDIENTE

PENTRU ALUAT:

  • 150 g margarina sau unt
  • 200 g faina
  • 2 linguri smantana
  • un praf de sare

PENTRU UMPLUTURA:

  • 350-400 g spanac
  • 2 oua
  • 2 fire ceapa verde
  • 200g branza de vaci putin sarata
  • 2 linguri pesmet
  • sare, piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu spanac:

Framantam mai intai aluatul amestecand foarte bine toate ingredientele. Punem coca rezultata in folie alimentara si o lasam  la frigider cat timp ne ocupam de umplutura.

Punem spanacul intr-un bol, peste el adaugam branza rasa, pesmetul, ouale , sare si piper dupa gust.

Scoatem aluatul de la frigider si din trei sferturi din el intindem o foaie pe care
o asezam intr-o forma rotunda unsa cu unt sau margarina si tapetata cu putin pesmet.
Foaia trebuie sa imbrace putin si peretii formei. O intepam din loc in loc cu furculita.
Asezam apoi umplutura.

Intindem aluatul ramas si taiem din el fasii lungi pe care le intindem deasupra placintei.Ungem bine cu ou si presaram mac.

Dam la cuptor pentru aprox. 35-40 minute.

Este buna calda dar si rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu spanac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (4)

Ina 1

08.05.2010, 12:46

intai am pus la favorite, am dat furculite si apoi am citit reteta

nadina73 1

09.05.2010, 00:35

si eu la fel am pus furcile prima data si apoi am studiat

burdulea56 1

10.05.2010, 11:09

Ce frumos si sanatos!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ceapă roșie murată: Rețeta rapidă, perfectă pentru orice masă

ieri la 07:16

Crispy de pui în aluat cu bere - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 29.09 la 10:26

Cordon bleu de vinete, dovlecei si zucchini – Reteta simpla, rapida si gustoasa

de vasimur 4

pe 28.09 la 18:34

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]