Reteta aceasta am facut-o la inceputurile blogului meu si mi-am adus aminte de ea, cat e de buna si ca merita sa o impartasesc si cu voi :).
Reteta am gasit-o intr-o revista , autorul fiind Alastair Hendy. Reteta originala e cu cascaval si frunze de salvie.
- se curata ceapa si cartofii si batem ouale intr-un bol
- ceapa se taie felii si se pune usor la calit in unt / margarina
- se ia un vas rotund termorezistent sau o tava rotunda de prajituri si se unge cu unt/ margarina
- cartofii se taie felii – chipsuri – rand pe rand fiecare in timp ce ii punem in tava
- se aseaza pe marginile laterale un rand de cartofi, apoi se aseaza un strat si pe fundul formei
- punem apoi un rand de ceapa apoi un rand de ou batut si condimentam cu sare, piper, frunze de patrunjel
- punem apoi urmatorul rand de cartofi, apoi ceapa, ou, condimente …si tot asa pana ajungem sus
- ungem deasupra cartofii cu putin unt, acoperim cu folie de Al. si punem in cuptorul preincalzit la 200 grade
- se lasa la cuptor aprox o ora si jumatate, apoi luam folia si mai lasam 30 min pana cartofii de deasupra devin crocanti
Si uite cat de bine poate sa arate o banala mancare din cartofi :)