Placinta de dovleac

de MotanLaOale in Dulciuri, 8 Dec 2010 | 18150 vizualizari

 

Pentru aluat m-am inspirat din Silvia Jurcovan.

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 650 g Faina
  • 400 g Iaurt
  • 200 ml Ulei
  • 100 g Zahar
  • 1 Plic praf de copt
  • 1/2 linguritza sare
  • 2 Plicuri zahar vanilat
  • Coaja rasa de lamaie si portocala
  • Umplutura
  • 2 kg Dovleac
  • 200 g Zahar
  • 100 g Unt
  • 1 Praf sare
  • 1 Plic vanilie
  • Zeama de la o jumatate de lamaie  
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta de dovleac:

Intai se prepara umplutura ca sa aibe timp sa se raceasca.

Dovleacul se curatza de semintze si coaja si de pe razatoarea mare. Se amesteca cu zaharul, untul si sarea si se pune la foc potrivit intr-o cratitza.NU SE PUNE APA.

Se amesteca din cand in cand sa nu se prinda. Camd zeama formata a scazut de tot se amesteca cu zeama de lamie, se ia de pe foc si se lasa la racit.

Faina se amesteca cu praful de copt.

Celalalte ingrediente se amesteca intr-un vas 3-4 min. pana ce se omogenizeaza iaurtul cu uleiul. Se adauga si faina si se amesteca intai cu lingura iar apoi se framanta cu mana pana se incorporeaza faina.

Aluatul se imparte in doua partzi pt cele doua foi.

Se intinde o foaie de dimensiunea tavii si pune in tava neunsa.

Se preseaza si se intinde cu mana si se intzeapa cu furculitza din loc in loc pe toata suprafatza.

Se pune umplutura de dovleac si se repartizeaza uniform.

Se intinde si foaia a doua se pune peste umplutura, se preseaza ushor si se intzeapa cu o furculitza pe toata suprafatza din loc in loc.

Se introduce in cuptor la 220 de grade C timp de 50-60 de min. pana se rumeneste frumos.

Dupa ce se raceste se taie bucatzi si se pudreaza cu zahar pudra si scortzisoara daca va place.

POFTA BUNA!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta de dovleac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ostropel de pui fraged și aromat – secretul gustului perfect

ieri la 12:07

Nuci umplute cu cremă de cacao - Deliciul fraged al copilăriei

ieri la 10:53

Banana bread cu afine si nuci

de oanapl 8

pe 21.12 la 20:13

Ruladă Pavlova - Desertul senzațional de gustos

pe 19.12 la 16:42

Prăjitura Îngerilor – Rețetă pufoasă și delicată, perfectă pentru sărbători

pe 19.12 la 16:08

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]