Placinta de naut cu stracchino si pesto de busuioc

de GretaRachita in Aperitive / Garnituri, 29 Mar 2014 | 3058 vizualizari

 

Reteta de astazi este specifica zonei Liguria din Italia, unde poarta numele de “farinata di ceci”; este foarte gustoasa, usor digeribila dar si energetica, nautul in sine fiind foarte plin de proteine. Aceasta reteta se realizeaza din faina de naut, care se obtine macinand semintele uscate de naut.

Faina de naut este bogata in minerale, Ceci e Farina di Ceci
calciu, f calciu, fosfor, fier, proteine vegetale, fibre, vitamine din grupul B, C si E. Din bucataria mea este nelipsita aceasta faina deoarece o folosesc la mai multe preparate.

 

INGREDIENTE

  • 200 g faina de naut
  • 600 ml apa
  • 2 linguri de ulei olio extravirgin de masline
  • sare
  • 1 fir de rozmarin
  • 50 g stracchino sau o alta branza moale si cremoasa
  • pesto de busuioc
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta de naut cu stracchino si pesto de busuioc:

Am cernut faina, am adaugat lent apa amestecand incontinu pentru a nu se forma cocoloase. Am adaugat un varf de cutit de sare si uleiul. Am lasat sa se odihneasca (intre 12 si 24 de ore) – eu am facut compozitia seara si am pregatit placinta a doua zi dupa masa.

Inainte de a pregati placinta am eliminat spuma ce s-a format la suprafata. Am adaugat rozmarinul tocat marunt si am amestecat. Intr-o crepiera unsa cu putin ulei am pus cu polonicul compozitia mea formand o clatita grosolana. Am lasat-o sa se rumeneasca pe o parte apoi cu ajutorul unei palete din silicon si cu un capac de cratita am intors-o pe cealalta parte si ma copt-o. am adaugat cu 2 minute inainte de o lua de pe foc cateva lingurite ici colo de branza si de pesto de busuioc.

Se poate face si la cuptor si sete si in acel caz foarte buna (o sa va dau cat de curand reteta. Este foarte buna si daca adaugam in interior ceapa sau alte legume.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta de naut cu stracchino si pesto de busuioc" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (4)

deyutzky 1

29.03.2014, 11:46

imi place

Teo 1

31.03.2014, 22:16

De luat in seama!

GretaRachita 1

01.04.2014, 08:16

Teo - de incercat

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aluat pufos de cozonac - Rețeta tradițională pas cu pas

ieri la 10:21

Chec cu pui si cascaval in bacon - Reteta usoara pentru un aperitiv gustos

de Rocsi 9

pe 02.12 la 20:34

Bilute din biscuiti cu nuca si rom - Desert rapid si delicios

pe 02.12 la 16:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gustare rapida cu iaurt