Placinta delicioasa cu branza

de RuxyRux in Prajituri, 6 Mai 2012 | 82905 vizualizari

 

Daaaa...am zis bine e delicioasa...inca calda, cu foi Yufka si iaurt, branza dulce si sarata, va invit sa o probati, eu zic ca merita din plin!

 

INGREDIENTE

  • un pachet cu trei foi Yufka( se gasesc la magazinele turcesti sau arabesti), sau putem folosi foi obisnuite de placinta)
  • 230 gr branza sarata( telemea greceasca)
  • 400 gr iaurt grecesc
  • 200 gr branza dulce
  • 300 gr crema de branza( eu am pus Apetito si Ceva fin si pufos Delaco)
  • vanilie
  • coaja de portocala
  • 200 gr zahar
  • zahar pudra pentru ornat
  • 1 ou si 2 galbenusuri
  • 2 galbenusuri pentru uns
  • o tava mai mare 40/34
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta delicioasa cu branza:

Tapetam tava cu foaie pergament( sau metoda clasica cu ulei si faina).

Pregatim crema de branza, amestecand la mixer toate felurile de branza cu zaharul, ouale( 1 ou si doua galbenusuri), vanilia si coaja de portocala.

Intindem prima foaie Yufka, o ungem uniform pe toata suprafata cu iaurt, punem jumatate din compozitia de branza, apoi din nou foaie o ungem cu iaurt si turnam restul de branza. Ultima foaie o asezam si o ungem intai cu iaurt si dupa aceea cu galbenusurile de ou.

Coacem la 180 de grade pentru 40 de minute.

O putem taia fara probleme calduta si o putem servi cu zahar pudra deasupra. In fotografie sunt trei placinte una peste alta.

Ce sa va mai spun...e o nebunie delicioasa!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta delicioasa cu branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajituri Indiene - Deliciu dulce si cremos

de laura_n 7

ieri la 07:12

Covrigi sticks - Aluat rapid din două ingrediente

pe 22.09 la 09:35

Chec cu iaurt și ciocolată - Rapid, ușor și delicios

pe 19.09 la 15:51

TOP
utilizatori

Rocsi

1451 puncte

RODIMUR

1171 puncte

oanapl

1007 puncte

vasimur

166 puncte

Rahela Velicu

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]