Placinta dobrogeana

de ralu_ca in Prajituri, 14 Oct 2013 | 18302 vizualizari

 

inca una din preferatele mele !

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi placinta
  • 1 kg branza dulce si sarata
  • 500 g smantana
  • 10 oua
  • zahar vanilat
  • 2 linguri zahar
  • coaja rasa de lamaie
  • esenta de rom
  • 100 g unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta dobrogeana:

Intr-un vas am amestecat branza cu 100 ml smantana, zahar, coaja de lamaie si esenta de rom. Amestecul l-am impartit in 4 parti.

Am uns o tava cu putin unt, iar restul l-am topit. Am obtinut 4 rulouri din 4 foi. Am luat fiecare foaie am uns-o cu unt cu ajutorul pensulei. Pe ultima am intins amestecul de branza. Am rulat si am format un sul pe care l-am asezat in tava ( usor strans la capete ). Dupa ce le-am obtinut pe toate 4, le-am intepat cu furculita, apoi am turnat amestecul format din ouale batute, smantana, si zahar vanilat, astefl incat sa se acopere rulourile. Am introdus la cuptor, la foc mediu si cand se rumeneste se scoate din cuptor.

O placinta minunata!

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta dobrogeana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu brânză Camembert și bacon - Delicioase și ușor de făcut

ieri la 11:31

Tiramisu cu cozonac – rețetă simplă și ingenioasă pentru un desert savuros

ieri la 10:52

Bruschete cu pesto de fistic, mortadella și burrata - Rețeta ușoară și plină de savoare

ieri la 09:20

Bruschete cu roșii și măsline - Rețeta simplă și savuroasă

ieri la 08:25

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]