Placinta frageda cu branza si marar

de simona72 in Aperitive / Garnituri, 22 Mar 2019 | 7156 vizualizari

 

Cand vine vorba de placinte, cele cu branza sarata sunt preferatele mele. Cel mai mult imi plac „Placintele padurenesti”, care se fac prajite in tigaie cu ulei sau prajite pe plita. Neaparat sa va aduc si reteta asta de placinte… Cele de astazi sunt cu branza framantata si marar. 

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 200 gr unt gras rece de la frigider
  • ½ lingurita sare
  • 50 gr parmezan sau o alta branza tare(eu folosesc branza Praid)
  • 300 gr faina
  • 1 ou
  • 2 linguri smantana
  • Amidon si faina pentru infainat masa
  • Pentru umplutura:
  • 500 gr branza framantata
  • 1 legatura marar
  • 100 gr iaurt gras grecesc sau smantana
  • Pentru uns placinta:
  • 1 galbenus+2-3 linguri lapte
  • Seminte de susan
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta frageda cu branza si marar:

In bolul unui robot de bucatarie se pun faina, untul taiat cubulete si sarea. Se porneste robotul si dupa cateva secunde avem un aluat nisipos. Se adauga restul ingredientelor, se porneste robotul pentru alte cateva secunde, iar cand aluatul incepe sa se lege, sa se dezlipeasca de pe peretii vasului este gata. Daca nu se intampla prodeceul acesta, atunci este necesar sa mai adaugati 1-2 linguri faina. Aluatul nu trebuie framantat mult timp. Se da la frigider invelit in folie alimentara pentru 30 minute.

Intre timp ne ocupam de umplutura de branza. Sfaramam branza sau o dam pe razatoarea cu gauri mari. Adaugam mararul taiat fin, iaurtul si amestecam cu o lingura. Compozitia trebuie sa fie una destul de tare, nu moale sa se intinda cu lingura.

Se scoate aluatul din frigider si se pudreaza cu faina. Se taie cu cutitul in patru parti aproximativ egale. Pe masa infainata cu amidon si faina se ia cate o bucata de aluat si se intinde intr-o foaie subtire, dreptunghiulara. Se presara de cate ori este nevoie de faina si amidoun pentru a evita sa se lipeasca sau sa se rupa foaia de placinta. Cu degetele se presara branza deja pregatita, se ruleaza intr-un sul, se sigileaza capetele si se pune intr-o tava unsa cu unt. Se procedeaza la fel si cu restul de aluat si branza. Se unge placinta cu galbenus de ou amestecat cu lapte, se pudreaza cu seminte de susan. Se da tava la cuptorul incins la 170 grade C, pentru 50-60 minute, pana devine rumena si ferma la atingere. Se lasa sa se raceasca, se scoate din tava cu o paleta, se portioneaza si se serveste. Sa va fie de folos!!!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta frageda cu branza si marar" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

ieri la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Dovlecei la cuptor