Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide

de Bucataras Medi in Dulciuri, 13 Feb 2013 | 7924 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • un pachet foi de placinta
  • 750 g branza de vaci
  • 250 ml smantana
  • 3 oua
  • 1 galbenus
  • un pumn stafide
  • coaja rasa de la o lamaie
  • esenta de vanilie
  • 2 linguri rase cu gris
  • un varf de cutit cu sare.
  • unt
  • zahar dupa gustul fiecaruia
  • 3 pliculete zahar vanilat
  • zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide:

Am folosit foi de placinta proaspete.

Trecem la "confectionarea" umpluturii: daca branza de vaci este mai apoasa atunci o punem intr-un tifon dublu si o lasam la scurs. Amestecam apoi  branza de vaci cu smantana, ouale, coaja rasa de la o lamaie, esenta de vanilie, stafidele, sarea, zaharul vanilat si grisul. Adaugam si zaharul acesta este in functie de cat de dulce doreste fiecare .Amestecam pentru o buna omogenizare cu o paleta de lemn.

Topim untul, il lasam sa se racoreasca si apoi ungem fiecare foaie de placinta in parte.Se suprapun cate patru foi pentru fiecare rulou in parte si ungem pe fiecare in parte cu un strat generos de umplutura ,dupa care rulam

Mi-au rezultat trei rulouri  pe care le-am asezat invartite  intr-o tava rotunda tapetata cu hartie de copt.Ungem cu galbenus de ou si dam la cuptorul incins in prealabil. Lasam la copt  circa 20 min si cand este frumos rumenita scoatem din cuptor. Pudram cu zahar pudra, taiem si servim.

Delicios de buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Fursecuri cu nuca