Placinta la tigaie ca pe Valea Somesului

de MIUTA in Aperitive / Garnituri, 23 Mar 2011 | 9414 vizualizari

 

In fiecare vara cand imi pun la congelator pungile cu branza batuta de oaie,pun si urda cu marar special pregatita pentru placintele gustoase care in termeni populari la noi li se spune"turte cu urda pe lespede".

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 1 ou
  • un cub drojdie
  • o cana lapte
  • ulei
  • sare
  • 1 lingura zahar
  • urda cu marar
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta la tigaie ca pe Valea Somesului:

Se face o maia din cubul de drojdie,lapte caldut,zahar si putina faina.Se lasa la crescut 15 minute.Apoi se pune faina,sarea,oul si se incepe framantatul cu lapte caldut.Se framanta un aluat potrivit de moale,se adauga la sfarsit si ulei.Se da la dospit la caldura pentru 30 minute.Se fac placinte pe masa de lucru pe care am presarat faina.Se umplu cu urda amestecata cu putina sare si marar din belsug.Se lasa pe masa sa mai dospeasca inca 5 minute si se coc in tigaia cu ulei.Sunt bune atat calde cat si reci.Le recomand tuturor deoarece se fac repede si sunt foarte gustoase.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta la tigaie ca pe Valea Somesului" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor

de Rocsi 9

ieri la 20:27

Tartă cu frișcă și fructe - Deliciul pufos și cremos care te cucerește

pe 02.05 la 10:06

Chec cu cacao și ciocolată albă - Desert rapid și delicios

pe 02.05 la 09:29

Tartă cu cartofi - Cea mai simplă și savuroasă rețetă

pe 02.05 la 09:26

Sendvișuri reinterpretate la cuptor - Super gustoase și ușor de făcut

pe 01.05 la 08:32

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Trigoane cu carne