Am vazut aceasta reteta la Ksenya si pentru ca noi suntem mari iubitori de branza, am incercat-o si bine am facut. Familia mea a fost foarte incantata, in sensul "Sa mai faci, mami!"
Multumesc Ksenya!
INGREDIENTE
- 500 g branza de vaci (galetusa Pilos)
- 3 oua
- 3 linguri gris
- 5 linguri iaurt grecesc sau smantana
- 4 linguri zahar
- 1 plic zahar vanilat
- 50 g stafide optional (noi nu folosim, ca nu le plac)
- un varf de cutit sare
MOD DE PREPARARE RETETA Placinta ruseasca cu branza:
(Daca va plac stafidele, acum se pun la inmuiat. Eu am sarit pasul acesta pentru ca nu le plac copiilor.)
Se pune grisul intr-un castron cu iaurtul (sau smantana), se amesteca si se lasa deoparte minim 30 minute.
Branza se da prin sita sau la robot pana devine o crema, daca e cazul. Branza pe care am folosit-o eu este deja cremoasa si nu a fost necesar acest pas.
Ouale se bat bine cu zaharul, zaharul vanilat si sarea.Se amesteca cu crema de branza, se adauga si amestecul de gris cu iaurt/smantana, (si stafidele scurse de apa si uscate pe un servet).
Se toarna intr-o forma termorezistenta, nu prea mare, unsa cu unt. Se da la cuptorul preincalzit la 180 grade/foc potrivit si se lasa 30-40 min.
Se serveste calduta sau rece, pudrata cu zahar sau nu.
Pofta buna!
TIPS-URI
1
In reteta originala, Ksenya spune ca se serveste cu smantana si cu ceai negru!
2
In reteta erau 3 linguri de zahar, eu am pus 4 pentru ca ai mei prefera ceva mai dulce.









































