Placinta sarata cu branza de vaci

de anca_rm in Aperitive / Garnituri, 6 Mar 2014 | 4143 vizualizari

 

O gustare perfecta

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 1 plic drojidie uscata
  • 200 ml lapte
  • sare
  • 2 linguri ulei
  • Pt umplutura :
  • 500 gr branza de vaci
  • 2 lingurite chimen
  • 150-200 gr branza telemea
  • Pt uns :
  • 1 ou
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta sarata cu branza de vaci:

Incalzim putin laptele si dizolvam in el drojdia, adaugam si 2 linguri de faina si lasam pentru vreo 15 mninute sa creasca la loc calduros.

Restul de fain ail punem intr-un castron si in mijlocul lui turnam amestecul de mai sus, adaugam si putina sare si uleiul dupa care ne apucam de framantat . O sa trebuiasca sa mai puneti un pic de apa . Trebuie sa avem un aluat pufos care nu se lipeste de maini.Acoperim totul cu un prospo si lasam 40 minute la dospit , trebuie sa creasca .

Branza de vaci o maruntim cu furculita , telemeau o razuim si punem si chimenul. Amestecam bine si lasam deoparte pana cand aluatul este dospit.

Intindem aluatul nu foarte subtire dar sa fie cel putin de marimea tavii in care dorim sa-l punem ( o tava cu diametru de 20 am folosit eu ) .

Asezam aluatul in tava , daca este intins mai mult decat tava lasam sa cad ape peretii tavi , si punem umplutura de branza . Cu spatele unei linguri apasam usor , si aducem marginile aluatului peste umplutura.

Vom unge totul cu un ou batut cu furculita si dam la cuptor preincalzit, cam 40 minute.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta sarata cu branza de vaci" nu uita sa-i faci un review.
DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Pateuri cu branza sarata