Placinta taraneasca cu cartofi

de Miha in Pui, 24 Sep 2010 | 87728 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 cartofi medii
  • 50 g unt
  • lapte
  • sare si piper
  • nucsoara
  • Pentru umplutura:
  • 1 piept de pui (mic)
  • 1 ceapa
  • 3 catei usturoi
  • 1 morcov
  • 2 rosii
  • 1 ou
  • sare si piper
  • 100 g cascaval
  • busuioc si oregano
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta taraneasca cu cartofi:

Cartofii se curata, se taie cubulete si se pun la fiert in apa cu sare. Cand sunt fierti se scurg de apa, se paseaza si se amesteca cu unt si putin lapte fierbinte. Se condimenteaza cu sare, piper si nucsoara dupa gust.

Umputura:

Ceapa si usturoiul tocate se pun la calit in cateva linguri cu ulei de masline. Se adauga morcovul dat pe razatoare, putina apa si se calesc toate impreuna. Rosiile se oparesc, se curata de coaja si se dau prin blender. Sucul obtinut se toarna in tigaie si se omogenizeaza. Cand incepe sa dea in clocot adaugam carnea tocata si amestecam pana aceasta se desface. Daca mai este necesar se adauga putina apa si se fierbe la foc mic, pana scade toata zeama si carnea este fiarta. Se condimenteaza cu sare, piper, busuioc si oregano. Se lasa la racit, punem oul si omogenizam.

Compozitia o turnam intr-un vas termorezistent uns cu unt si nivelam. Acoperim cu piureul de cartofi si cu un strat generos de cascaval ras.

Se da la cuptor la foc mediu, pana se topeste cascavalul si prinde o crusta rumena deasupra.

Se serveste cald.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta taraneasca cu cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Piept de pui la gratar cu garnitura de orez