Placinta vesela

de Constelatialeu in Porc, 15 Mar 2016 | 3737 vizualizari

 

Logic ca e vesela pentru ca e prea mult cenusiu in jur si eu vreau curcubeu si veselie.....Un pic de carne tocata, un pic de bacon stateau stinghere si le-am imprietenit eu....si inveselit...

 

INGREDIENTE

  • 275 g aluat foitaj
  • 400 g carne tocata de porc
  • 70 g bacon bucatele mici
  • 1 ceapa mai mare
  • 100 g cascaval
  • 2 morcovi potriviti
  • 2 oua mici
  • sare
  • piper
Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta vesela:

Curatam ceapa, morcovul, le spalam, apoi taiem ceapa marunt si radem morcovul pe razatoarea mare.

Punem tigaia wok pe foc, o incingem adaugam putin ulei si punem la calit ceapa, morcovul, presaram sare si piper.

Cand s-au inmuiat putin adaugam si carnea tocata, amestecam bine si lasam cca 10 min pana-si schimba culoerea carnea.

Scoatem amestecul si-l lasam sa se racoreasca putin, apoi adaugam doua oua batute si amestecam bine.

Luam o forma rotunda de ceramica ungem cu ulei apoi asezam aluatul in asa fel incat sa avem si pe marginea formei.

Punem umplutura, nivelam, adaugam baconul si cascavalul ras. Restul de aluat il rupem bucatele mici si-l imprastiem pe toata suprafata placintei. Bagam la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru cca 40 min.

Cand s-a rumenit scoatem placinta de la cuptor, se serveste atat calda cat si rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta vesela" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcințele cu cartofi, la tigaie

de RODIMUR 8

ieri la 15:13

Bomboane cu Oreo - Desertul delicios fără coacere

pe 17.09 la 07:28

Prăjitură pufoasă cu prune - Rețeta simplă și delicioasă

pe 16.09 la 07:30

Ghiveci de legume cu cârnați afumați - Rețeta savuroasă de toamnă

pe 15.09 la 08:23

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1210 puncte

oanapl

1067 puncte

vasimur

213 puncte

RODIMUR

154 puncte

mihaelar63

117 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rulada de porc cu afumatura si vin rosu