Ptr c-ati tinut asa de mult sa fac aceasta postare , iata ...
Daca aveti la indemana o lespede , ar fi ideala ptr coacerea acestora
Se stie ca aluaturile nu sunt prietene cu mine, asa ca toate ingredientele pentru aluat le-am introdus in cuva masinii de paine (program framantare/dospire) in ordinea bine stiuta: apa, faina, sarea si drojdia uscata).
In timpul acesta se face umplutura: branza se sfarama, se adauga piperul si sarea, daca mai este necesar, mararul si totul se omogenizeaza.
Cand masina a semnalat acustic trecerea timpului, am scos aluatul si l-am portionat in guguloaie potrivite ca marime. Fiecare bucata de aluat se intinde pe planseta infainata cu ajutorul sucitorului infainat si el; se aseaza cate-o lingura de branza si se impatureste ca placinta poale-n brau, dupa care se intinde cu sucitorul din nou.
Tigaia de clatite, sau ce aveti bun la indemana, se unge cu ulei, se adauga placintica, ungandu-se si ea deasupra, cu ulei. Se coace pe fiecare parte cateva minute, pana apar petele acelea maronii, care nu sunt o greseala, ele amintindu-ne de turtele bunicii, coapte pe plita bucatariei (cei de varsta mea stiu despre ce vorbesc io :d).
Se servesc alaturi de-o portie sanatoasa de smantana presarata cu boia, asa de aspect .
1
N-am gasit sectiune unde sa le pot incadra , asa ca le-am zis PASTE :))