Placinte cu branza, ceapa verde si marar

de Adi75 in Aperitive / Garnituri, 16 Feb 2014 | 4513 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • ALUAT
  • 1 kg faina
  • 9 linguri ulei
  • 1 lingura zahar
  • 1 ou
  • 1 lingurita sare
  • 500 ml lapte caldut
  • 25 g drojdie proaspata
  • ulei pentru prajit
  • MAIA
  • drojdie + 1 lingura zahar + putin lapte caldut
  • ulei pentru prajit
  • UMPLUTURA
  • 1 kg branza de vaci
  • 2 legaturi potrivit de mari de marar
  • 3 legaturi de ceapa verde
  • (smantana si cascaval ras )
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinte cu branza, ceapa verde si marar:

Prima data pregatim maiaua, se lasa sa creasca 5-10 minute, apoi se amesteca cu ingredientele de mai sus si framantam bine pana aluatul devine elastic si usor de lucrat, lasam la dospit si ne ocupam de umplutura. 

Framantam bine branza de vaci cu putina sare, taiem ceapa si mararul marunt si le amestecam cu branza.

Cand aluatul este dospit rupem bucati mici si incepem sa-l modelam cu mainile unse cu putin ulei si ii dam o forma rotunda, apoi pe jumatate punem doua linguri din umplutura si impachetam. Apasam bine pe margini si lasam sa mai dospeasca pana terminam toate placintele de preparat.

Se pot lasa si goale, in acest caz vom pune smantana si cascaval dupa ce le vom praji .

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte cu branza, ceapa verde si marar" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifle cu nutella - Fragede, aromate si pline de crema

de laura_n 7

ieri la 13:33

Desert Amarela

pe 17.10 la 17:50

Plăcinta dulce cu brânză și stafide - Rețeta simplă și delicioasă

pe 17.10 la 15:17

Cremă de brânză cu marar și dulceață de ceapă cu bacon - Explozie de gusturi și arome

pe 17.10 la 07:35

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]