Pentru aluat:
Pentru umplutura:
Pentru uns:
Drojdia o frecam cu zaharul apoi adaugam putin lapte caldut si putina faina, obtinem o maia pe care o lasam la dospit pana isi dubleaza volumul.
Maiaua o punem intr-un vas cu faina cernuta, oul batut cu sarea si laptele caldut, in timp ce framantam adaugam cate putin ulei, apoi kasam din nou aluatul la dospit pana isi dubleaza volumul.
Dam pe blatul de lucru faina si rasturnam aluatul, il framantam pana capata consistenta plastelinei.Am intins aluatul cu mana si l-am taiat in 6 bucati.
Luam fiecare bucata pe rand, o ungem cu ketchup, presaram ardeiul si ciupercile taiate cubulete si branza data pe razatoare.
Adunam marginile astfel incat umplutura sa ramana in interior, stranger la mijloc si le asezam in tava tapetata cu hartie de copt cu partea in care am strans aluatul jos.
Crestam marginile cu un cutit astfel incat sa ramana in mijloc o portiune de forma unui cerc.Ungem placintele cu galbenusul de ou batut cu lapte.Dam la cuptor pana se rumenes.
Pofta buna!