Placinte la tigaie cu cas si marar verde

de Valclaudia in Aperitive / Garnituri, 29 Iun 2014 | 12882 vizualizari

 

reteta preluata de la draga noastra Rocsi cu mici modifici. Te pup, fata draga si harnica! >:d

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • cca 600 gr faina
  • 3-4 linguri iaurt
  • 2 linguri ulei
  • 25 gr drojdie
  • 1 lingurita zahar
  • 250-300 ml lapte caldut
  • un praf de sare

Umplutura:

  • 400 gr cas de vaca
  • 2 linguri parmezan ras
  • 2 linguri cascaval ras
  • marar verde
  • sare si piper dupa gust

Pentru prajit:

  • 10 linguri de ulei
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinte la tigaie cu cas si marar verde:

Amestecam drojdia cu zaharul si praful de sare pana devine lichida.

Adaugam laptele caldut,apoi iaurtul si faina proapat cernuta.

Ca sa desprindem aluatul de maini turnam in fir subtire uleiul, apoi acoperim vasul cu un prosop curat de bucatarie pana cand aluatul prin dospire isi dubleaza volumul.

Intre timp preparam umplutura:

-casul se amesteca cu 2 linguri de cascaval ras si doua linguri de parmezan, adaugam marar verde proaspat cules, spalat si tocat si potrivim umplutura de gust cu sare si piper.

Impartim aluatul in 10 mingiute.

Intindem pe masa infainata fiecare mingiuta de aluat in foaie subtire; ungem jumatate din suprafata aluatului cu amestec de cas cu marar, acoperim amestecul cu partea neunsa de aluat si prajim placintele in tigaia unsa inaintea asezarii fiecarei placinte cu 1n lingura de ulei.

Prajim placintele pe ambele parti, le scoatem apoi din tigaie direct pe servetele absorbante sa scapam de uleiul in exces si servim.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

sunt bune atat calde cat si reci

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte la tigaie cu cas si marar verde" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv placinte la tigaie cu telemea si branza de burduf