Placinte la tigaie cu sparanghel, ricotta si pesto

de Satisfyyourcravings in Aperitive / Garnituri, 24 Noi 2016 | 2803 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 1 lingurita drojdie activa, uscata
  • 1/2 lingurita zahar sau miere
  • 3/4 cana de apa calda
  • 1 1/2 cani faina
  • 1 lingurita sare
  • Pentru umplutura:
  • 250 grame ricotta
  • 50 grame branza Gouda rasa (poate fi inlocuita cu cascaval)
  • 1 legatura sparanghel verde
  • cateva linguri pesto verde
  • coaja de la 1 lamaie
  • nasturel si rosii cherry pentru servit
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinte la tigaie cu sparanghel, ricotta si pesto:

Se amesteca apa cu miere si drojdia si se lasa cateva minute. 

Intr-un bol, se amesteca faina cu sarea, apoi se adauga drojdia. Se amesteca pana se obtine un aluat, apoi se framanta pe o suprafata presarata cu faina pana acesta devine ferm si catifelat. 

Se transfera intr-un bol uns cu ulei si se lasa la odihnit 15-20 de minute. 

Intre timp, se gateste spanaghelul pe un gratar fierbinte, pana devine auriu. La final, se presara sare deasupra, apoi se toaca in bucati nu foarte mici.

Intr-un bol se amesteca ricotta, branza Gouda si coaja de lamaie.

Se imparte aluatul in 16 bile care se intind sub forma de discuri sau dreptunghiuri, folosind un sucitor, pana au grosimea de 1/2 cm.

Se asaza 1-2 lingurite de pesto pe una din jumatatile fiecarei bucati de aluat si se intinde cu grija. Deasupra se adauga ricotta, apoi sparanghelul. Se aduce cealalata jumatate de aluat desupra si se sigileaza bine. 

Se ung placintele cu ulei pe ambele parti si se prajesc intr-o tigaie la foc mediu, spre mic, 3-4 minute pe parte, pana devin aurii.

Se presara cu sare si se servesc cu nasturel si rosii cherry. 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte la tigaie cu sparanghel, ricotta si pesto" nu uita sa-i faci un review.
DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu carne si ciuperci