Plăcințele cu cartofi, la tigaie - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR in Aperitive / Garnituri, 18 Sep 2025 | 1080 vizualizari

 

Ceva ușor de făcut, ieftin, de post și tare bun...Nici nu te mai saturi de ele.
Pentru aceste Plăcințele cu cartofi, la tigaie - Reteta gustoasa de post sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, cartofi,ceapa.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Plăcințele cu cartofi, la tigaie - Reteta gustoasa de post
  • Pentru aluat:
  • 700 grame de făină albă
  • 25 grame de drojdie proaspătă
  • 350 ml de apă caldă
  • 1 linguriță de zahăr tos
  • 1/2 linguriță de sare extrafină
  • 1 linguri de ulei de floarea soarelui
  • Pentru umplutură:
  • 6-7 cartofi medii
  • 1 ceapă galbenă, medie
  • 50 ml de ulei (pentru călit ceapa)
  • sare
  • piper
  • Pentru prăjit plăcințelele:
  • 300-400 ml de ulei de floarea soarelui
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Plăcințele cu cartofi, la tigaie - Reteta gustoasa de post:

Cum se prepara aceste Plăcințele cu cartofi, la tigaie - Reteta gustoasa de post

Mai întâi se curăță cartofii, se spală, se taie și se pun la fiert, cu puțină sare.

Se curăță ceapa, se spală, se taie mărunt și se călește în ulei, până ce se înmoaie și devine transparentă.

Cât timp fierb cartofii se face aluatul (un aluat simplu, de pâine) care se lasă cel puțin 30 minute la dospit.

Când cartofii au fiert, se strecoară de apă, se pasează și se adaugă în ei: sare și piper (după gust) ceapa călită, cu tot cu uleiul în care s-a călit. Se omogenizează bine compoziția și se lasă în așteptare, până ce aluatul a crescut suficient.

Se răstoarnă aluatul pe planșeta înfăinată, se mai frământă puțin și apoi se porționează în 8 bucăți. Din fiecare bucată se întinde cu sucitorul câte o foaie, groasă de 5-6 mm, se înjumătățește și se umplu cu câte 2 linguri de compoziție cu cartofi.

Se sigilează plăcințelele (se lipesc lateralele) și apoi se prăjesc în ulei încins, dar la foc mic, spre mediu, ca să nu se ardă și să rămână crude.

Se servesc calde, dar sunt excelente și reci.

TIPS-URI

1

Pentru ca aluatul să crească frumos, toate ingredientele trebuie să fie la temperatura camerei.

2

Nu ardeți ceapa, ca să nu fie amară. Ceapa trebuie doar să se înmoaie și să devină transparentă. Astfel ea va avea un gust bun, ușor dulceag.

3

Foile de aluat nu trebuie subțiate prea tare, ca să nu se spargă plăcințelele, la prăjit. Grosimea ideală este de 5-6 mm. Nici prea groase nu este bine să fie, ca să se poată coace bine, să nu rămână crude.

4

Încălziți uleiul înainte de a prăji plăcințelele.

5

Prăjiți plăcințelele la foc mic, spre mediu, ca să crească ușor, să se coacă și să se rumenească frumos. Dacă focul la aragaz ar fi mai iute, există riscul ca aluatul să rămână crud, sau să se ardă plăcințelele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Plăcințele cu cartofi, la tigaie - Reteta gustoasa de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

Bucataras 1

19.09.2025, 10:24

Grozave!

RODIMUR 1

19.09.2025, 12:09

Mulțumesc frumos, Bucătăraș drag...! Sunt atât de simple și totuși atât de bune, de nu te mai saturi de ele...

Rocsi 1

26.09.2025, 20:30

Foarte, foarte bune sunt aceste placinte cu cartofi!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 15:23

Tartă rustică cu struguri și cremă de brânză -  Gust și savoare într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 11:23

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]