Placintele cu osanza umplute cu gem

de diana_k in Prajituri, 26 Noi 2012 | 13824 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g osanza ( unturita de porc)+ 250g faina
  • pentru aluat:
  • 600 g faina
  • 25 g drojdie
  • 250 ml lapte caldut
  • 150 g zahar
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri mari smantana
  • pentru uns :1 galbenus de ou, 2 linguri lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placintele cu osanza umplute cu gem:

Osanza se curata de pielite, se macina si se freaca cu faina. Eu am folosit robotul de bucatarie.

In laptele caldut se pune drojdia sfaramata si o lingura de zahar, se amesteca bine pana se dizolva toata drojdia, se adauga 2-3 linguri de faina si se lasa la dospit 10 minute.

Intre timp se cerne faina intr-un lighenus si se face o groapa in mijloc, se pune drojdia cu lapte, zaharul, galbenusurile si smantana, se amesteca bine si se framanta un aluat moale ce nu lipeste.

La nevoie se mai poate adauga putin faina. Se acopera si se lasa aluatul la crescut o ora. Apoi se intinde pe masa prearata cu faina o foaie subtire de 1/2 cm, se unge cu jumatate din osanza frecata cu faina si se impatureste de trei ori, pe orizontala si pe verticala.
 
Se lasa la odihnit 15 minute apoi se intinde din nou,  se unge cu restul de osanza si iar se impatureste la fel ca prima data. Dupa alte 15 minute se intinde o foaie mai grosuta de 7mm, se taie patratele ce se umplu cu gem si se lipesc capetele.

In tava pregatita pentru cuptor se aseaza placintele, se dau la loc cald pentru 20 minute. Cand au crescut frumos se ung cu galbenusul de ou amestecat cu 2 linguri lapte si se coc la 180 grade, timp de 30 minute.

Imediat ce sunt scoase din cuptor se acopera cu un prosop curat si se lasa asa la racit. Se servesc pudrate cu zahar pudra vanilat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placintele cu osanza umplute cu gem" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ruladă de dovlecei cu cremă de brânză și șuncă - Aperitivul gustos de vară

ieri la 09:49

Tartă Caprese - Simplă, rapidă și gustoasă

pe 14.07 la 10:06

Ruladă de clătite cu Nutella și zmeură - Rețeta ușoară și delicioasă

pe 12.07 la 08:02

TOP
utilizatori

Rocsi

1232 puncte

RODIMUR

1104 puncte

mirela0911

1000 puncte

Lau

Lau 9

157 puncte

vasimur

152 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aluat cu osanza