Platica cu rosii si ghimbir -la tigaie

de mihaelar63 in Peste, 30 Noi 2011 | 5963 vizualizari

 

Am mai avut o platica , dar mai mica si m-am gandit sa o prepar altfel decat prima . Inspiratie partiala de pe retete frantuzesti .

 

INGREDIENTE

  • 1 platica [ 1 kg ]
  • sare
  • 1 lingurita ghimbir razuit
  • 1 lingurita  legume deshidratate
  • 1 lingurita usturoi razuit
  • 100 ml ulei masline
  • 1 pahar cu vin roze
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 3 rosii
  • cateva masline
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Platica cu rosii si ghimbir -la tigaie:

Curatati , spalati , sarati  si crestati platica pe laterale cu un cutit bine ascutit.

Ungeti pestele cu usturoi , ghimbir . Presarati deasupra legumele deshidratate .

Intr-o tigaie neaderenta puneti ulei . platica , rosiile taiate  jumatati pe laterale . Turnati vinul , stropiti cu ulei , presarati patrunjelul tocat .

Inabusiti sub capac 10 min . Este gata cand vinul s-a evaporat si incepe sa prinda crusta .

Scoateti rosiile separat pe o farfurie si platica o rasturnati pe un platou.

Decorati cu rosiile inabusite si masline negre .

Deasupra veti avea o crusta gustoasa iar dedesupt peste suculent !!!

Pofta mare !!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Platica cu rosii si ghimbir -la tigaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

Lau 1

01.12.2011, 14:30

bun

mirela0911 1

01.12.2011, 17:11

buna papica

Bya Ralu 1

21.07.2012, 21:46

ce peste bun!!!!D

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Surpriza din Vulcanul Arenal